22. aug, 2016

Liberalerna 4,8% i Sifo

Det är verkligen ett bekymmersamt läge för partiet. Jag menar att våra problem hänger ihop med att vi har övergett vår politik eller varit otydliga på viktiga områden.

Vårt stora problem ända ifrån 90-talet är att vi gjort oss av med vår frihetspolitik. Med pappamånader och tal om kvoteringar och en partisekreterare som säger att hon älskar kvotering så har vi ingen frihetspolitik och därmed haltar hela vår politik. Vi borde ju profilera oss här och ta strid för människors frihet men istället drevs valrörelsen som om vi ville vara en borglig variant av Feministiskt Initiativ. Den sämsta valrörelsen i mannaminne!

Vi måste redovisa en klar flyktingpolitik som innebär solidaritet med flyktingar men inte att lösningen är att alla kommer hit och vi måste kunna ställa krav på de som är här. Vi måste då ta en intern fajt med de i partiet som tror att öppna gränser än enda sättet att visa solidaritet på. Jag undrar om de som vill rösta på centern faktiskt är klara över vilken flyktingpolitik det partiet driver om. Annars låt oss tala om det.

Glöm inte skolan. Vi har tonat ner den frågan. Det har varit lite motigt eftersom alltför många är besvikna då de trott att alla problem skulle lösas bara Björklund satte sig vid skrivbordet på departementet. Moderaterna vill ju driva sosselinjen med att alla skall bli högskolebehöriga. Låt oss ta strid med moderaterna. 

 Vår nya logotyp är en total katastrof! Så snart den kommer på tal sprider det sig ett fniss. Det är det farligaste som kan drabba ett parti. Folk kan kritisera oss. Folk kan hata och förbanna oss. Allt det kan vi ta, men börjar folk flina åt oss är det kört. Jag vet att det kosta massor, men det är nödvändigt att byta ut den.