1. dec, 2016

Vem äger mina åsikter?

  

Man kan lägga fram argument för att motsäga mina åsikter. Alltså en normal debatt. Steget därifrån är att man kan säga att jag hör vad Du säger, men jag struntar i det eftersom Dina åsikter inte är av intresse. Din roll är att vara ett verktyg för något större, ett mål om ett samhälle som blir bättre för Dig, vilket vi vet.

Men det finns ett steg till. Det ultimata. Att inte bara strunta i människors åsikter utan rent av beröva dem dessa. Det ser vi här i ett inlägg på SVT Nyheter.

  

”Var fjärde pappa tar inte ut någon föräldraledighet under barnets första två år. Gamla strukturer och könsroller ligger bakom – inte argument som pengar, menar Helena Zachariasson som vill göra upp med föräldrarnas val och frågar sig: hur egna är valen egentligen?

Jag skulle inte drömma om att säga till dig hur du ska uppfostra ditt barn.

---- - - - -. Men det är på ett område jag inte kan hålla tyst. När folk inte inser att när det kommer till att dela på föräldraledigheten gör de inte längre bara som de vill – de gör inte ett eget val – de gör ett val som är baserat på konventioner, strukturer och gamla unkna könsroller. Och när jag påpekar det, så finns det inget som är så känsligt att få höra.”

  

Alltså, Dina åsikter är inte Dina. Du bara tror att Du tycker så här. Dina åsikter visar bara att Du inte uppnått det fulla medvetandet. Därmed behöver vi inte ta hänsyn till Dina åsikter.

Vilken gåva till alla som vill härska över andra. Från den som bara vill vinna debatten till diktatorer som vill förtrycka ett helt folk.