12. sep, 2019

Vänsterpartiet och hederskulturen

 DN Ifrågasätt 20190910

 En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-12 16:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/amineh-kakabaveh-v-ledningen-ville-begransa-min-ratt-att-yttra-mig/

 Kultur

Amineh Kakabaveh: V-ledningen ville begränsa min rätt att yttra mig

 

Västerpartiet har fått kritik för att inte ha tagit problemen med hederskultur på allvar. Speciellt nu efter att ha uteslutet ur partiet riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh. Hur kunde det bli så? Men är det så märkligt?

Problemet är feminismen som Vänsterpartiet försvurit sig till. Dess Höga Visa uttrycks i Talibantalet "Diskrimineringen och kränkningarna ser olika ut beroende på var vi befinner oss. Men det är samma norm, samma struktur, samma mönster, som upprepas så väl i talibanernas Afghanistan som här i Sverige."

Alltså motståndaren är män vilka de än är och var de än befinner sig. Talar man då om hederskultur så är det inte samma norm, struktur och mönster i alla kulturer, alla delar av världen och i alla sammanhang. Det är inte ens så att det bara är män som står för det onda. Det är hela släkten, alltså både män och kvinnor.

Hederskultur stämmer inte in i feminismens världsbild och måste därför tänkas bort. Att hederskulturen har många offer, det är smällar man får ta.