9. nov, 2021

Vänsterpartiets eventuella hjältemod.

Vänsterpartiet hyllas nu av många. Här är någon som inte låter sig köras över. De kräver sin rätt. Men är det så?

Nej Vänsterpartiet och Dadgostar är inte värd någon respekt för sitt agerande inför statsministerskiftet. Det är hur lätt som helst att vara modig och ordhållig om man struntar i konsekvenserna. Om jag lovar att gå över gatan och blunda och faktiskt gör det, är jag då modig och ska jag prisas för att jag håller ord?

S/Mp regeringen är den bästa möjliga regering ur Vänsterpartiets synvinkel givet det parlamentariska läget. Hur kan V då tänka tanken att rösta nej till denna regering?

Det som gjort att Vänstern fått luft under vingarna och tror att de kan flyga nu också är det som hände i somras. V hade gjort bort sig och målat in sig i ett hörn med sitt ultimatum. Då rycker Moderaterna ut och ställer upp för V och avsätter regeringen trots att de inte hade något alternativ. Att det inte fanns något alternativ visste alla vi andra och Moderaterna kom också fram till detta efter att suttit och räknat riksdagsmandat i två dagar. Resultatet blev att regeringen återinträdde, att svensk politik fokuserades på ett onödigt spel i flera veckor och att en önskad reform på bostadsmarknaden, som även Moderaterna ville ha, stoppades.

Kommer Moderaterna att rädda Vänsterpartiet även denna gång eller faller de platt till marken?

Det som nu ska ske är ett personskifte. Det finns inget parlamentariskt alternativ. Nu behövs det att de vuxna i rummet träder fram och säger att nu är det slut med tramset. Rösta gult. Gå vidare. Ta fajten om riktig och viktig politik.