1. feb, 2016

Öppna gränser säger Miljöpartiet.

Svekdebatt sargar Miljöpartiet och medlemmarna är upprörda. Det är rubrikerna för dagen. De är upprörda över gränskontroller. Det är ju förfärligt att det finns gränskontroller. Eller som en miljöpartist säger: ”För mig är Europa att lätt ta sig över gränser. Jag känner mig inte som europé vid en sådan här gräns” (som Kastrup).

Håller helt med. Det är förfärligt med de gränskontroller som nu är mellan Sverige och Danmark. Men har de helt glömt bort hur de själva kämpat för att förhindra svenskt medlemskap i EU och i Schengen? Problemen nu beror ju på att Schengen inte fungerar. Den yttre gräns som Schengen förutsätter fungerar inte. De borde vara nöjda nu när Schengen i praktiken inte finns.

 Det fanns inga problem med gränskontroller sas det. Nej, om man tar flyget till Italien och behöver visa passet så är det inget problem, men i regioner där man rör sig naturligt över gränsen för att arbeta, handla delta i arrangemang och umgås är det som synes ett stort problem.

Då kan man säga att passfrihet i Norden har vi haft sedan 50-talet genom det nordiska samarbetet och helt utan EU´s försorg. Förvisso, men hade det varit så mycket bättre med en passgräns mellan Danmark oTyskland? Det är nu motorväg på Jylland över gränsen och om några år blir det fast förbindelse över Fehmarn-bält.

Lösningen måste vara att Schengen återupprättas med en fungerande yttre gräns och fri rörlighet. EU skall utvecklas och inte nedmonteras. Ställer Miljöpartiet upp på det?

Senaste kommentaren

15.12 | 07:58

Du är kunnig och analytiskt lagd.
Det visar t. ex ditt bidrag i Nu nr 50.
Om detta har jag skrivit ett mejl till dig.

22.04 | 06:25

Bästa jag hittat om skildringen av dagens samhälle. Detta är andra sidan av myntet som folk förnekar att man kan vända på. Tack för så mycket samlad information om mansförakt.

19.01 | 12:43

De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
som är problemet och som skall påverkas och
inte se mann

03.11 | 14:40

Hade alla liberaler idéer och åsikter i denna riktning, hade jag hängt på låset valdags-ottan med en valsedel från Liberalerna tryckt närmast hjärtat