2. sep, 2016

Sexistiskt

I Tidskriften Nu 2016:35 finns denna bild. Två tjocka, fula och håriga gubbar i illasittande badbyxor skriker mot en smal och välformad kvinna i burkini ”Usch! Vedervärdigt” och ”Motbjudande”. En satir mot det hat som många uppvisar mot dem som har burkini på stranden. Utmärkt så. Satiren får sin udd genom att alla ser det orimliga. Det är ju gubbarna som är det vedervärdiga och motbjudande. Kul.

 Men tänk tanken att det varit tjocka och fula kvinnor som ritats och satiren syftat till att vi skulle tycka att det ju var dessa kvinnor som var det vedervärdiga och motbjudande. Nej det går nog inte att tänka tanken. Det hade ju varit sexistiskt.

Kommentarer

Ulf G Bohlin

03.11.2016 14:30

Håller med till fullo. Burkinin är en svår fråga, där ingendera har rätt. Hur man än vrider och vänder, är muslimska kvinnan största förloraren.

Senaste kommentaren

15.12 | 07:58

Du är kunnig och analytiskt lagd.
Det visar t. ex ditt bidrag i Nu nr 50.
Om detta har jag skrivit ett mejl till dig.

22.04 | 06:25

Bästa jag hittat om skildringen av dagens samhälle. Detta är andra sidan av myntet som folk förnekar att man kan vända på. Tack för så mycket samlad information om mansförakt.

19.01 | 12:43

De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
som är problemet och som skall påverkas och
inte se mann

03.11 | 14:40

Hade alla liberaler idéer och åsikter i denna riktning, hade jag hängt på låset valdags-ottan med en valsedel från Liberalerna tryckt närmast hjärtat