25. sep, 2016

Bokmässa och yttrandefrihet

Och jag kom hem från Bokmässan med tidskriften ”Kuba” utgiven av Svensk-Kubanska föreningen och med en redaktör, Eva Björklund, som tidigare var riksdagsman för Vänsterpartiet. Jag hittar inte föreningen i förteckning över utställare så de har väl ingått i någon annans monter. Föreningen och deras tidskrift gör propaganda för en kubansk regim som inte bara styr landet uselt med fattigdom och elände som följd utan också bekämpar yttrandefriheten. Många som kritiserat regimen har fängslats.

Må så vara att på en mässa som handlar om yttrandefrihet skall man släppa fram alla åsikter – även åsikten att regimkritiker skall fängslas, men var finns motståndet mot denna organisation? Eller är det inte så noga. De vill ju inte inskränka vår yttrandefrihet – bara kubanernas.

Senaste kommentaren

15.12 | 07:58

Du är kunnig och analytiskt lagd.
Det visar t. ex ditt bidrag i Nu nr 50.
Om detta har jag skrivit ett mejl till dig.

22.04 | 06:25

Bästa jag hittat om skildringen av dagens samhälle. Detta är andra sidan av myntet som folk förnekar att man kan vända på. Tack för så mycket samlad information om mansförakt.

19.01 | 12:43

De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
som är problemet och som skall påverkas och
inte se mann

03.11 | 14:40

Hade alla liberaler idéer och åsikter i denna riktning, hade jag hängt på låset valdags-ottan med en valsedel från Liberalerna tryckt närmast hjärtat